halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

1:e socialsekreterare, barn och unga

Ort
Utgår

2023-05-29

Ansök nu

1:e socialsekreterare, barn och unga

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Vi arbetar enligt Signs of Safety och vill med det uppnå att vår myndighetsutövning och övriga tjänster ska utövas med respekt för den enskilde - och så långt det är möjligt - ska utredning och val av insats genomföras och utformas tillsammans med Vårgårdabon.
Utredningsenheten handlägger ärenden inom ramen för Vårgårda kommuns socialtjänst och arbetar med utredningar, ansökningar och myndighetsutövning. Inom enheten finns två grupper, en grupp som arbetar med barn och unga och en grupp som arbetar med vuxen/funktionsstöd. Grupperna leds av två 1:e socialsekreterare som ser till att medarbetarna har tillgång till ett nära metodstöd och tillsammans med en gemensam enhetschef bildar de utredningsenhetens ledningsgrupp.
Utredningsenheten söker nu en tillsvidaretjänst i form av en 1:e socialsekreterare, barn och unga.
Tillsammans erbjuder vi en trevlig arbetsplats med ett öppet arbetsklimat och en vilja att erbjuda ett gott socialt arbete.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en 1:e socialsekreterare inom barn och unga. Inom arbetsgruppen finns utredningssekreterare, några som bildar enhetens mottagningsgrupp för både barn/unga och vuxna samt barnsekreterare/familjehemssekreterare.
Dina arbetsuppgifter som 1:e socialsekreterare kommer att innebära att arbetsleda och metodhandleda arbetet inom myndighetsutövning barn och unga enligt Socialtjänstlagen och LVU. Vi har under 2021-2022 genomfört utbildning och implementering av Signs of Safety och det innebär att du ska fortsätta att driva det arbetet framåt och behöver omfatta och vilja arbeta enligt det grundläggande synsättet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av att arbetsleda som 1:e socialsekreterare inom barn och unga. Erfarenhet av arbetet med Signs of Safety är viktigt. Vi förväntar oss att du har hög kunskap omkring lagstiftning och kan förmedla det och leda arbetet på ett rättssäkert sätt. Du kommer att leda gruppen i metodhandledning och det är viktigt att du har god struktur och förmåga att ha effektiva möten som leder gruppen framåt. Du kommer även att ha separat ärendehandledning med var och en av handläggarna och det är då viktigt att det blir ett bra stöd för dem. Du behöver även ha god kunskap omkring mottagningsfunktionen och erfarenhet av arbete med barnsekreterare/familjehemssekreterare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och mognad samt utgår ifrån att du är samarbetsinriktad och har en god reflektionsförmåga och förståelse för rollen som 1:e socialsekreterare. Det är också väldigt viktigt att du finns på plats och är tillgänglig för medarbetarna.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

I Vårgårda kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Då heltidsuppdrag saknas innebär det att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-08-28
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

Arbetsgivarens referensnummer: C138106

Upplysningar lämnas av:

Mona Karlsson
Enhetschef, Utredningsenheten
Telefon: 0322-60 07 68
E-post: mona.karlsson@vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Patrik Torin
Facklig företrädare, Vision
Telefon: 0322-60 06 27
E-post: patrik.torin@vargarda.se

Mary Blomman
Ordförande SSR
Telefon: 0322-60 06 00
E-post: mary.blomman@vargarda.se
 

 

Dela detta jobb

1:e socialsekreterare, barn och unga

Vårgårda kommun