halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsterapeut till ESF-projektet SATSA – hela vägen skola arbetsliv

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-02

Ansök nu

Arbetsterapeut till ESF-projektet SATSA – hela vägen skola arbetsliv

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du bidra till att fler unga personer når sina mål gällande studier?
Vill du vara med och utveckla en verksamhet som kan få fler elever att börja och slutföra gymnasiestudier?

Välkommen till Haninge och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla.

SATSA-projektet startar i september 2023 och beräknas pågå i ca tre år. Projektet leds av Samordningsförbundet Östra Södertörn och delfinansieras av Europeiska socialfonden. De tre södertörnskommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö ingår i projektet, och kommer att genomföras tillsammans med Arbetsförmedlingen och psykiatrin.

I SATSA är målet att fler elever ska påbörja eller fullfölja studier inom gymnasieskolan. Visionen är att ingen elev ska sakna stöd i övergången mot ett hållbart arbetsliv. De unga ska erbjudas förstärkta vägledande och stödjande insatser via coacher på gymnasieskolan. Coacherna kommer arbeta i team och bestå av en studie- och yrkesvägledare och en arbetsterapeut i varje kommun samt med stöd av en gemensam kurator. Coacherna kommer arbeta utifrån metoden Supported Education som är en psykiatrisk rehabiliteringsmetod som syftar till att ge stöd till personer att välja, skaffa och behålla utbildning.

Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning under tre år. Om projekttiden utökas finns möjlighet till förlängning. 

En förutsättning för att vi ska kunna anställa projektmedarbetare är att ESF-rådet beviljar vår ansökan. Besked väntas i juni.

Ditt uppdrag

Som coach kommer du arbeta i team och ge stöd i studier utifrån din funktion i teamet och utifrån metoden Supported Education. Du kommer arbeta nära skolans elevhälsoteam men också tillsammans med elevens nätverk.

Du ska vilja jobba med jämställdhet och jämlikhet, tycka om att jobba med både elever och elevens nätverk, sätt samt tycka om att arbeta i team och i samverkan.

Viktiga förhållningssätt: positiv människosyn, genuint intresse för målgruppen, aktiv lyssnare, empatisk, tydlig, strukturerad och lösningsfokuserad.

Du har erfarenhet av unga med psykisk ohälsa och/eller NPF.

Stark meriterande är kunskap inom motiverande samtal samt erfarenhet av förändringsarbete i projektform.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har erfarenhet och/eller intresse av att ge stöd utifrån Supported Education där individens behov och önskemål står i fokus. Du kan vara nyutexaminerad eller ha tidigare erfarenhet.

Som person har du uppnått personlig mognad genom kännedom om egna resurser och begränsningar.

Du har lätt för att skapa relationer med andra, bygga nätverk, samverka och samarbeta.

Du är tydlig, strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad.

Du har även en utforskade och nyfiken sida samt är en aktiv lyssnare. Du är genuint intresserad av målgruppen och har en positiv människosyn. Du kommunicerar med lyhördhet och tydlighet i tal och skrift.

Du kommer med nya idéer, insikter och hittar lösningar.

Det här kan vi erbjuda dig

Utbildning, fortbildning och handledning inom Supported Education och då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. 

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-09-01

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/307

Kontakt: Margareta Fritzell
08-6064930Margareta Nylander
08-6069253

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-05-02

Sista ansökningsdag:
2023-06-02

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till ESF-projektet SATSA – hela vägen skola arbetsliv

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen