halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsterapeut till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-21

Ansök nu

Arbetsterapeut till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken är idag en av landets största kliniker för vård av patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, LRV. Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård, LPT. Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 vårdavdelningar men står inom kort inför en expansion till 10 vårdavdelningar. Den pedagogiska enheten är en klinikövergripande resursenhet som samarbetar med vårdavdelningarna för att driva patientens vård framåt. På enhetens finns arbetsterapeuter, rehabiliteringsassistenter och dietist.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en arbetsterapeut till den pedagogiska enheten för tillsvidaretjänst, tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder dig ett omväxlande, självständigt och ansvarsfullt arbete!

Den rättspsykiatriska vården utvecklas i takt med att ny forskning och nya metoder blir tillgängliga. Som arbetsterapeut vid Rättspsykiatriska regionkliniken utvecklas du i yrkesrollen och implementerar arbetsterapi i rättspsykiatrisk vårdmiljö. Du har nära tillgång till kollegial handledning och ingår i nationellt nätverk inom rättspsykiatri. Vid kliniken finns idag tre arbetsterapeuttjänster.

Den huvudsakliga arbetsuppgiften som arbetsterapeut inom Rättspsykiatriska regionkliniken är att genomföra utredningar av vardagsförmåga. Utredning och bedömning används t.ex vid utslussning från kliniken, så att eventuella stödinsatser kan komma patienten till godo.
Som arbetsterapeut samarbetar du även med avdelningspersonal och klinikövergripande resurser, exempelvis kuratorer, psykologer och rehabiliteringsassistenter för att samordna och stödja rehabilitering/habilitering av patienter vid kliniken. Detta kan innefatta behandling genom färdighets- och aktivitetsträning samt bedömning av hjälpmedelsbehov.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med rättspsykiatriska patienter samt erfarenhet av strukturerad bedömning av förmåga i vardaglig aktivitet. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, har du ytterligare språkkunskaper ser vi det som meriterande för tjänsten. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Du som söker är en trygg och stabil person med god förmåga att strukturera sitt arbete. Du är en flexibel och tålmodig person som har lätt att samarbeta med andra. Du har en god pedagogisk insikt och har en god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut. Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tillämpar drogtest innan beslut om anställning.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-21

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jim Nordin

Enhetschef

Telefon: 076-8680718

E-post: jim.nordin@rvn.se

 

Jens Nyman

SACO

E-post: jens.nyman@rvn.se

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Region Västernorrland