halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Biståndshandläggare SoL

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Biståndshandläggare SoL

Om arbetsplatsen
Det är måndag morgon och du ser fram emot en ny arbetsdag, på riktigt! På arbetsplatsen möts du av nybryggd kaffedoft, "ännu en härlig dag med stor möjlighet att påverka" tänker du som vanligt. Några av dina närmsta kollegor är redan på plats och ni snackar lite om hur kvällen varit. Resten av gänget kommer lite senare eller arbetar hemifrån. Du slår dig ner vid datorn, taggad inför dagen och vad den har att erbjuda. Nu kör vi! I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Socialförvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 550 medarbetare och har socialnämnden som uppdragsgivare. Vi är en dedikerad och engagerad förvaltning. Vi välkomnar driv, framåtanda och nya idéer som kan bidra till att utveckla våra arbetssätt och skapa en modern och attraktiv organisation med fokus på medarbetarskap och ledarskap. Vi ska bidra till våra kommuninvånares bästa. Hos oss får du möjlighet att göra avtryck och vara med och forma den framtida socialtjänsten i Klippan! Verksamhetsområdet myndighet är en del av Socialförvaltningen. Inom verksamhetsområdet myndighet finns tre enheter, enheten för barn, unga och familj, enheten för äldreomsorg, bistånd och LSS samt enheten Vuxna myndighet. Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter
Du bedömer medborgarens behov av bistånd enligt socialtjänstlagen (SoL) och arbetar utifrån individens behov i centrum. Möten med medborgaren som ansöker om våra insatser och deras anhöriga är en stor del av arbetet, likaså dokumentation enligt gällande lagstiftning. Du kommer att samarbeta med dina närmsta kollegor inom enheten, men även med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och undersköterskorna i utförarverksamheterna. System som du kommer att arbeta i är LifeCare och Mina planer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och godkänd socionom eller har annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som godkänd. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med myndighetsutövning och handläggning av insatser enligt socialtjänstlagen riktade mot äldreomsorg. Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Du ska följa de lagar, riktlinjer och rättspraxis som finns inom området. Det är önskvärt att du har B-körkort då resor kan förekomma i tjänsten. Utöver formella kompetenser är det viktigt för oss att du brinner för att arbeta med människor och ser till allas lika värde. I ditt arbetssätt har du lätt för att planera och organisera ditt arbete, samt sätta upp mål, följa upp och avsluta aktiviteter utifrån uppsatta tidsplaner. Utifrån flera olika perspektiv är det viktigt att du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen. Självklart följer du instruktioner, procedurer, lagstadgade krav och policy.

Anställningen

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster:1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2023-3-31

Referensnummer: C129701-2023-20

Kontakt
Jonna Bramberger
Enhetschef
0435-28560
jonna.bramberger@klippan.se

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. Handläggningstiden kan vara upp till två veckor. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget.

Dela detta jobb

Logo
Biståndshandläggare SoL

Klippans kommun