halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Distriktsläkare/leg. läkare till Frösö Hälsocentral

Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Distriktsläkare/leg. läkare till Frösö Hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här finns ett liv med plats för både jobb och fritid, nära fjäll och storslagen natur.

På Frösö hälsocentral pågår nu ett arbete med att minska antalet patienter per läkare. Vi vill fortsätta att utveckla vårt arbetssätt mot Nära Vård och ser minskade patientlistor som ett led i det arbetet. Istället för 1600 patienter/heltidsarbetande distriktsläkare blir det 1250 patienter med avdrag för ev sidouppdrag och deltidsarbete. Därför behöver vi nu bli fler för att dela på uppdraget.

Vi har i nuläget drygt 12.000 listade patienter, ca 50 medarbetare och två enhetschefer i samledarskap. Här finns 5 specialister i allmänmedicin, 8 ST-läkare och 1–2 AT-läkare. I teamet finns också distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Därtill finns en psykosocial enhet med psykologer och, rehabkoordinator, sjukgymnaster och arbetsterapeut. I samma hus finns barnmorskemottagning, mödravård och barnhälsovård. Vi har ansvar för fyra SÄBO.

Vår hälsocentral ligger strax utanför stadskärnan, nära Storsjön, med möjlighet till fina löprundor, cykelturer eller skridskoturer på vintern. Vi har en god stämning där vi hjälper varandra.

Inom primärvården i regionen finns ett mycket gott forskningsklimat. Vår FoU enhet kan bistå med stöd och vetenskaplig handledning tillsammans med främst Umeå Universitet.

Arbetsbeskrivning

Arbetet hos oss som specialist i allmänmedicin innebär sedvanligt mottagningsarbete, hembesök, och vid behov digitala besök. Det finns också möjlighet till sidouppdrag inom SÄBO, BVC, MVC, och handledning av utbildningsläkare. Schemamässigt är du upplagd som frågedoktor utan inbokade patienter ungefär en halvdag per vecka för att svara på frågor från alla yrkesgrupper, och detta möjliggör en mer ostörd mottagning övrig tid. Du har möjlighet att anpassa ditt dagsschema enligt egna önskemål när det gäller bland annat administrativ tid. Vi har läkarmöte en två timmar per vecka, och regelbunden fortbildning i form av fortbildningsdagar fem dagar per år. Dessa dagar medverkar till att skapa en stark allmänmedicinsk gemenskap i regionen. Utöver det erbjuds man plats i FQ-grupp för fortbildning och reflektion i grupp fem dagar per år. Enstaka beredskapspass ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin, i slutet av din ST i allmänmedicin eller är leg läkare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Andra uppgifter

Urval sker löpande.

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Cathrine Thand
Enhetschef
Telefon:
Email: cathrine.thand@regionjh.se
Namn: Ulrika Fjellstrand Nyman
Enhetschef
Telefon: 063-14 23 62
Email: ulrika.fjellstrand@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Linda Nilsson
Läkarföreningen & MLU
Telefon:
Email: linda.nilsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/1035/2022
Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Dela detta jobb

Distriktsläkare/leg. läkare till Frösö Hälsocentral

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård