halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Familjebehandlare till IKB teamet, Barn- och ungdomspsykiatri (BUP)

Ansök nu

Familjebehandlare till IKB teamet, Barn- och ungdomspsykiatri (BUP)

Arbetsplatsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet (BUP) ingår organisatoriskt i område Barn och unga vuxna och är en resurs för hela Region Jämtland Härjedalen, med placering i Östersund.
Där Medarbetarna utifrån ett teambaserat tvärvetenskapligt arbetssätt verkar för att identifiera, förebygga, lindra och bota psykiska besvär hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Som medarbetare vid BUP erbjuds du extern handledning och internt stöd i yrkesrollen, samt individuell långsiktig planering för kompetensutveckling.

Arbetsbeskrivning

IKB-teamet (Intensiv Kontextuell Behandling av självskada) är en del av Barn- och Ungdomspsykiatriska verksamheten. Teamet riktar sig till barn och ungdomar, 12-18 år och deras familjer där ungdomen har ett självskade- utagerande och/eller suicidnära beteende och där ungdomen är i behov av mer intensiva insatser. Många ungdomar har även en neuropsykiatrisk problematik som ADHD eller autism.

IKB -teamets uppdrag är att i samverkan mellan BUP och socialtjänst bedriva en sammanhållen och effektiv behandling som tillgodoser individen och familjens behov av såväl psykiatriska, psykologiska och sociala insatser. I teamet finns både individual- och familjebehandlare som tillsammans arbetar utifrån en utarbetad modell.
Arbetsmodellen skiljer sig från traditionell öppenvårdsbehandling, delvis genom intensiteten då det finns möjlighet att träffa ungdom och familj flera gånger i veckan. Behandlingen pågår mellan 3-6 månader och har inslag av DBT (dialektisk beteendeterapi) och FFT (funktionell familjeterapi). I arbetet ingår ett flexibelt arbetssätt vilket kan innebära att man vid behov kan behöva arbeta kvällstid. I arbetet ingår extern handledning i både DBT och FFT. Teamarbete är en viktig del i IKB och innebär ett nära samarbete inom teamet och i behandlingsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från ovanstående målgrupp med flera års praktisk erfarenhet.
Högskoleutbildning: Socionom, psykolog, beteendevetare, sjuksköterska, arbetsterapeut, specialpedagog eller annan motsvarande utbildning som bedöms som lämplig. Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) är önskvärt.

Meriterande är erfarenhet av KBT, utbildning i DBT eller FFT, erfarenhet av arbete inom psykiatri, med barn, ungdomar och familjer.

Vi ser gärna sökande med tidigare erfarenhet och god kunskap i neuropsykiatrisk problematik. God samarbetsförmåga och att man gillar teamarbete är av stor vikt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B körkort krävs.

Andra uppgifter

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Läs mer: http://www.regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: I huvudsak dagtid mån-fre. Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Lotta Larsson
Enhetschef
Telefon: 076-1091878
Email: charlotte.larson@regionjh.se
Namn: Therese Falkdalen
Teamledare
Telefon: 063-154583
Email: therese.falkdalen@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sara Ling
Psykolog
Telefon: 063–153359
Email: sara.ling@regionjh.se
Namn: Mona Jakobsson
Kurator, SSR
Telefon: 070-368 87 05
Email: mona.jakobsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/391/2023
Sista ansökningsdag: 2023-06-03

Dela detta jobb

Familjebehandlare till IKB teamet, Barn- och ungdomspsykiatri (BUP)

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård