halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Friskvårdskonsulent till Regionhälsan, Härnösand & Sundsvall

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Friskvårdskonsulent till Regionhälsan, Härnösand & Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Regionhälsan är en del av Regionledningsförvaltningen. Regionhälsan är en företagshälsa med ergonomisk, medicinsk, psykosocial och teknisk kompetens. Vi arbetar med en multidisciplinär inriktning inom områdena förebyggande, hälso- och arbetsmiljöarbete samt arbetslivsinriktad rehabilitering. Vår huvuduppgift är att hjälpa Region Västernorrland och Sundsvalls kommunkoncern att utveckla attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser. Regionhälsan finns på 4 orter: Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand och Sundsvall.

Friskvården inom Region Västernorrland består av fem medarbetare som arbetar för att skapa förutsättningar för fiska och hälsosamma medarbetare. Friskvården driva friskvårds- och träningsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik och Sollefteå.

Just nu söker vi en friskvårdskonsulent till Friskvården i Härnösand och Sundsvall! Tjänsten avser ett vikariat för perioden 2023-08-14 till 2024-02-14 med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som friskvårdskonsulent kommer du självständigt utforma individuella upplägg inom träning samt ge kostråd vid behov. Du kommer också att arbeta med uppsökande verksamhet ut mot arbetsplatserna, anordna motionskampanjer och tävlingar, erbjuda föreläsningar och temakvällar inom området hälsa. Du bör också vara insatt i stressproblematik. Du har ansvar för lättare underhåll av träningsanläggning, träningsmaskiner och annan utrustning. Administrativa och ekonomiska uppgifter ingår som en del i arbetet.

Tjänstgöringen kan förekomma kvällstid anpassad till verksamheten när det gäller gruppaktiviteter. Du kommer att vara placerad i Härnösand och Sundsvall, tjänsten är delad mellan de två träningsanläggningarna/orterna och kommer att schemaläggas utifrån det. Samarbete med de övriga friskvårskonsulenterna i Sollefteå och Örnsköldsvik förekommer vilken kan innebära en del resor i jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är friskvårdskonsulent eller har likvärdig examen med inriktning på praktiskt hälsoarbete. Du har utbildning i att leda träningspass så som exempelvis spinning, core, yoga eller styrketräning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från ett liknande uppdrag samt om du har utbildning i EKBLOM-BAK test/hälsoprofilbedömningar, motiverande samtal, coaching eller annat område som bedöms relevant för tjänsten. Som sökande behärskar du svenska i tal och skrift och innehar B-körkort då resor förekommer i tjänsten.

Som person är du initiativtagande och självgående då du sätter igång aktiviteter, uppnår resultat och ansvarar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och lägger upp tidsplaner som du förhåller dig till. I rollen som friskvårdskonsulent kommer du komma i kontakt med många människor och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kommunikation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Friskvårdskonsulent till Regionhälsan, Härnösand & Sundsvall

Region Västernorrland