halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kurator Raoul Wallenbergskolan Bromma

Ort
Utgår

2023-04-28

Ansök nu

Kurator Raoul Wallenbergskolan Bromma

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor

Raoul Wallenbergskolan Bromma är en uppskattad F-9 skola, med 300 elever. RWS Bromma är belägen i hjärtat av Bromma och verksamheten drivs i kulturmärkta lokaler, som är vackert belägna mitt i den gamla anrika sjukhusparken.

Vem är du?

Du drivs att göra skillnad för ungdomar. Du är intresserad av skolans verksamhet och elevers lärmiljö som helhet. Du vill bidra med dina kunskaper för att säkra det skolsociala arbetet samt bidra till kvalitetsutveckling av elevhälsoarbetet och skolans värdegrundsarbete. Du har adekvat utbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare kuratorstjänst på skola. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som att självständigt kunna se behov och utifrån dessa vara lösningsfokuserad. Du har en förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. 

Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande, elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. Som Skolkurator är du en del av det centrala elevhälsoteamet med specialpedagog, skolpsykolog och skolsköterska. Förutom att driva arbetet i skolans elevhälsoteam är exempel på arbetsuppgifter:

·       Tillsammans med mentorerna planera och hålla i klassaktiviteter med teman som sammanhållning, konflikthantering och värdegrund

·       Samverka med myndigheter som socialtjänst, BUP och habiliteringen

·       Stöttande, stödjande och framåtsyftande elevsamtal

·       Handledning och konsultation av skolpersonal

Vi söker dig som:

·       har adekvat utbildning t.ex. socionomexamen

·       har en förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare

·       meriterande om du har erfarenhet av kuratorstjänst inom skola

Något av det vi erbjuder:

·       En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår.

·       En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål.

·       Friskvårdsbidrag

·       Pedagogisk lunch

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse. Semestertjänst tillämpas på denna befattning.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart du kan då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är den 28 april 2023.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Anna Kämpinge RWS Bromma, anna.kampinge@raoulwallenbergskolan.se

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Dela detta jobb

logga
Kurator Raoul Wallenbergskolan Bromma

Raoul Wallenbergskolorna AB