halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Område Psykiatri välkomnar sjuksköterskor till Beroendemottagningen!

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-14

Ansök nu

Område Psykiatri välkomnar sjuksköterskor till Beroendemottagningen!

Arbetsplatsbeskrivning

Söker du en tjänst där du vill trivas och där det finns en bra stämning i personalgruppen, en lagom arbetsbelastning, samt utvecklande arbetsuppgifter då är det här en tjänst för dig.
Område Psykiatri står inför en spännande tid, vi vänder blad och blickar mot framtiden! Vi arbetar mot en personcentrerad vård och söker nu dig som är driftig, engagerad och flexibel att kunna hantera varierande arbetsbelastning och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 240 medarbetare på kliniken.

Denna tjänst är på vår mottagning för beroendevård där vi arbetar med patienter över 18 år som har missbruksproblematik, psykiatrisk problematik. På mottagningen tar vi emot patienter som är i behov av bedömning, utredning, medicinsk behandling av missbruk samt patienter som är i behov av stöttning med läkemedelshantering. Arbetet sker genom ett teamarbete där läkare, sjuksköterskor och kuratorer har en viktig del i patientens vård. Dessutom finns det resurser i form av arbetsterapeut, psykolog. I tjänsten ingår det helgarbete lö och sö under fyra timmar, var 6 vecka.

Vill du vara med och bygga framtidens psykiatri välkomnar vi din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Det här är en tjänst för dig som har ett intresse för både sedvanliga arbetsuppgifter i din sjukskötesroll utifrån omvårdnad och medicinskt kunnande, men också tycker om att samtala med patienter, skapa goda relationer samt skapa motivation för förändring.

Som sjuksköterska på beroendemottagningen kommer du att ha två huvudsakliga arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta i vår mottagningsverksamhet. Där kommer du att dela ut läkemedel, medverka i drogscreening samt genomföra korta avstämmande samtal med patienterna. Du kommer även att arbeta som kontaktperson. När du arbetar som kontaktperson har du stort ansvar och frihet att själv lägga upp ditt arbete. Då ska du skapa motivation för drogfrihet, skapa en tydlig vårdplan som följs upp. Du ska även skapa en samverkan med övriga vårdaktörer, främst med socialtjänst, för att hjälpa patienten att hantera sina svårigheter. Som sjuksköterska på beroendemottagningen kommer du att ha ett utvecklande kommer du att ha ett varierande och vårdintensivt arbete med mycket egenansvar. Du bedömer patientens behov av vård, prioriterar och behandlar.

Beroendemottagningen har under den sista tiden genomfört stora förändringar för att skapa en bättre arbetsmiljö, mer säkert patientarbete med tydliga rutiner. Du kommer att arbeta i en personalgrupp där det finns en trygghet och tydlighet i fungerande vårdrutiner. Vi arbetar med återkommande utvecklingsteman där vår avsikt är att ständigt förbättra vår verksamhet och följa nationella riktlinjer för beroendevård. Vi är måna om dig som person där vi hela tiden strävar efter att man som medarbetare ska må bra i sin yrkesroll. Du kommer att få en inskolning där du hinner sätta dig in i dina arbetsuppgifter. Du kommer också att få en kortare utbildningsinsats kring beroendevård.

Om du ska passa i vår verksamhet så ska du vara trygg och stabil person. Du ska kunna uppvisa ett lugn också i svårare bemötandesituationer. Du får gärna ha en erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete. En viktig förutsättning för tjänsten är att ha en förmåga att samarbeta eftersom tjänsten innebär ett teamarbete. Du bör vara intresserad av beroendevård, ha en förmåga att skapa goda relationer, vilja hjälpa patienter att ta ett ansvar för sina svårigheter. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av svårare behandlingsarbete med mer vårdkrävande patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning och är legitimerad sjuksköterska.

Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande lika så steg 1 utbildning och erfarenhet av psykiatriskt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi hanterar ansökningarna löpande.

Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 000 medarbetare.

Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. www.regionjh.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen: www.jamtland.se
Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: www.levaiostersund.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Åsa Eldebro
TF Enhetschef Beroendeenheten
Telefon: +4663153110
Email: asa.eldebro@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ylva Kortekaas Genstrand
Vårdförbundet
Telefon:
Email: ylva.kortekaas@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/396/2023
Sista ansökningsdag: 2023-06-14

Dela detta jobb

Område Psykiatri välkomnar sjuksköterskor till Beroendemottagningen!

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård