halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Skolkurator till Vaggeryds kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Skolkurator till Vaggeryds kommun

Om arbetsplatsen

Vi söker nu skolkurator till rektorsområde 1 och 2 i Vaggeryd. Här ingår skolorna Bondstorp skola, Byarum skola, Hok skola, Götafors skola och Östra skolan. Skolorna är fördelade på årskurs F-3 eller 4-6 och har sammanlagt ca 400 elever. Barn-och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar förskolor, grundskolor samt Fenix kultur-och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskolan och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.


Arbetsuppgifter

Som skolkurator arbetar du i första hand främjande och förebyggande, både på grupp-och individnivå. Du ingår i och är en viktig del av rektorsområdets Elevhälsoteam, EHT, som även består av skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog och speciallärare. Arbetet leds och fördelas av rektor. Elevhälsan är en viktig och integrerad del av lärandet i skolan. Tillsammans arbetar vi för att våra elever ska få de bästa förutsättningarna för att nå sin fulla potential. Som skolkurator ska du bidra till att skapa sociala miljöer som främjar lärande, utveckling och hälsa. Du arbetar självständigt och har möjlighet att påverka ditt arbete inom ett givet uppdrag. Du har ett nära samarbete med övriga skolkuratorer som arbetar på de olika enheterna i kommunen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller liknande, till exempel beteendevetare eller socialpedagog. Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar och i skolan ser vi som meriterade. Du är en strukturerad och engagerad person som har förmåga att skapa förtroende för såväl elever som vårdnadshavare. I tjänsten ingår ett nära samarbete med skolans pedagogiska personal kring elevernas sociala utveckling. Som skolkurator förväntas du arbeta självständigt, planera och prioritera ditt arbeta samt ha god kommunikationsförmåga. För tjänsten krävs körkort B. I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret.


Anställningens omfattning

Tillträde: 2023-08-14


Ersättning

Löneform: Månadslön

Individuell lönesättning tillämpas


Anställning

Arbetstid: Dagtid


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt. Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Skolkurator till Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen