halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolsköterska

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Skolsköterska

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. 

Arbetsplatsbeskrivning

Olovslund/Nockebyhovs skolor består av Olovslundsskolan, som är en F-6-skola med ca 500 elever samt Nockebyhovsskolan som är en F-3-skola med ca 100 elever. I verksamheten ingår också en grundsärskola med ca 20 elever. Olovslundsskolan ligger i trivsamma lokaler mitt i Bromma. Skolan har över tid mycket goda resultat avseende måluppfyllelse, trygghet, trivsel och studiero. Det finns en bra kontinuitet i personalgrupp och ledning vilket har gjort att skolan utvecklat bra rutiner för en trygg och väl fungerande arbetsplats. 
Att arbeta förebyggande och hälsofrämjande har varit centralt och prioriterat under många år. Ett aktivt arbete med daglig rörelse, rastaktiviteter samt tydliga och förutsägbara rutiner för skoldagen är något som präglar verksamheten. 

Elevhälsoteamet består av skolledning, specialpedagoger samt kurator och skolsköterska. Teamet arbetar tvärprofessionellt med utredningar om särskilt stöd samt att utveckla det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. 

Verksamhetens vision lyder "Vi lär och utvecklas tillsammans" och vi ser tillsammans som ett nyckelord när det gäller att skapa den bästa skolan och arbetsplatsen för både elever och personal. 
 

Arbetsbeskrivning

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. 
Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Nu söker vi dig som är skolsköterska och som vill bidra med din medicinska kompetens i skolans främjande och förebyggande arbete. Du ska vara ansvarstagande och strukturerad och kommer samarbeta nära elevhälsans övriga professioner. Ett intresse av att arbeta i team och lösa uppgifter tillsammans är viktigt på vår arbetsplats. Vi ser det också som viktigt att du har en förmåga att arbeta självständigt och organisera för att kunna lösa det uppdrag som finns inom ramen för tjänsten. Låter det intressant? Sök tjänsten redan idag och bli en del av vår verksamhet!

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom
Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp,
Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande. 
Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO/Prorenata och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

För att lyckas i rollen som skolsköterska ska du vara professionell, flexibel och relationsskapande. Du har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt vilket genomsyras av dialog och delaktighet i mötet med eleven och/eller vårdnadshavare. Du kan bevara elevens integritet och värdighet utifrån deras bakgrund. Du har ett gott omdöme, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Därutöver ställer rollen krav på en förmåga att vara självständig och strukturerad i ditt arbetssätt för att lyckas planera på kort och långt sikt. 

Övrigt

Du har en god datorvana.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

 

Dela detta jobb

Skolsköterska

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen