halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Nykvarn - kom närmare

I Nykvarn bor det 12 000 kommuninvånare. Vi är en liten och relativt ung kommun och just nu den snabbast växande kommunen i Sverige. Driv, ansvar och utvecklingsvilja präglar oss. I Nykvarns kommun jobbar du nära besluten, kollegor och människorna som bor och verkar här. Nykvarn har storstadens puls runt hörnet och landets lugn inpå husknuten. För medborgare betyder det att de kommer lite närmare allt det där viktiga i livet: naturen, skolan, familjen, grannarna och föreningslivet. Det är närheten som är just storheten med Nykvarn. Den vill vi värna, även när vi växer. Vi kallar det Nykvarnsandan.

Nykvarn har ett strategiskt läge i Stockholmsregionen och i Mälardalen. Till vårt nybyggda kommunhus är det 28 minuters tågresa från Stockholms Central.

Vi söker nu en socialchef till en ung och dynamisk kommun med växande befolkning och höga ambitioner!

Socialchefens uppdrag

Som socialchef är ditt uppdrag att styra, leda och utveckla verksamheten och organisationen för att realisera kommunens mål där leveransen av god service och god kvalitet till Nykvarnsborna har högsta prioritet.

Vård-och omsorgskontoret har cirka 240 medarbetare som är organiserade i två avdelningar, en för myndighetsutövning och en för utförarverksamheterna inom Individ och familj, LSS och äldreomsorg. Avdelningarna är organiserade i sammanlagt åtta enheter med varsin enhetschef som rapporterar till avdelningscheferna.

Du tar tillvara på kompetensen i organisationen för att fortsätta driva kommunens strategiska och långsiktiga utvecklingsarbete för att möta krav och förväntningar på vård och omsorg för en växande befolkning. Högt på agendan står fortsatt utveckling av processer och arbetssätt, samarbete med skola och externa aktörer för utveckling av kommunens förebyggande arbete, och kontinuerlig kompetensförsörjning. Du kommer också ingå i projektstyrningsgruppen för det nya äldreboende som kommunen tagit beslut om att uppföra.

Du tar ansvar för ekonomisk uppföljning av verksamheten, beredning av beslut och för att samordna och hantera processer som leder till politiska beslut i vård- och omsorgsnämnden. Som chef för vård- och omsorgskontoret rapporterar du till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp där du tar aktiv del i det strategiska utvecklingsarbetet för kommunen som helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning som socionom eller inom närliggande områden, gedigen chefserfarenhet och erfarenhet av att leda och utveckla underställda chefer. Du har arbetat aktivt med verksamheters ekonomi och av att driva utvecklingsarbete med goda resultat. Du har också erfarenhet av och goda kunskaper inom myndighetsutövning inom vård- och omsorgsområdet.

Du behöver ha erfarenhet från politisk styrd verksamhet med god förståelse för hur berednings- och beslutsgångar samt mål- och ekonomistyrning i en sådan organisation fungerar. Chefserfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande.

Du har fokus på utveckling och har förmåga att prioritera, planera och följa upp med ett långsiktigt perspektiv, samtidigt som du har förmåga att stötta kontorets chefer i operativa frågor och beslut. Du är mål- och resultatinriktad med ett lösningsorienterat och uthålligt arbetssätt. Som ledare är du trygg och stabil med ett gott omdöme och genuint intresse av att skapa förutsättningar för chefer och medarbetare att växa och utvecklas. Ditt ledarskap präglas av tillit, tydlighet och lyhördhet. Du har förmåga och intresse av att skapa och bibehålla förtroendefulla samarbetsrelationer med chefer, medarbetare, förtroendevalda och externa aktörer. Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är en förutsättning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och enligt säkerhetsskyddslagen krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd säkerhetsprövning innan anställning.

Du kommer till en kommun där du har goda förutsättningar att påverka och göra skillnad. Vi är en välskött kommun med god ordning och reda i styrprocesser, ekonomi i balans och ett gott samarbetsklimat. Välkommen till oss!

Välkommen med din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med ProAstri. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt kring tjänsten är du välkommen att kontakta ProAstris konsult

Karin Ivarson 070 – 824 69 08. Vi vill gärna ha din intresseanmälan senast den 21 september till karin@proastri.se eller via annons på ProAstris hemsida, www.proastri.se

logo

Socialchef till Nykvarns kommun

Företag Nykvarns kommun
Ort
Utgår

2023-09-21

Ansök nu

Dela detta jobb