halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare barn och unga

Ort
Utgår

2023-05-29

Ansök nu

Socialsekreterare barn och unga

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Vi arbetar enligt Signs of Safety och vill med uppnå att vår myndighetsutövning och övriga tjänster ska utövas med respekt för den enskilde - och så långt det är möjligt - ska utredning och val av insats genomföras och utformas tillsammans med Vårgårdabon.
Utredningsenheten handlägger ärenden inom ramen för Vårgårda kommuns socialtjänst och arbetar med utredningar, ansökningar och myndighetsutövning. Inom enheten finns två grupper, en grupp som arbetar med barn och unga och en grupp som arbetar med vuxen/funktionsstöd. Grupperna leds av två 1:e socialsekreterare som ser till att medarbetarna har tillgång till ett nära metodstöd och tillsammans med en gemensam enhetschef bildar de utredningsenhetens ledningsgrupp.
Utredningsenheten söker nu en tillsvidaretjänst i form av en socialsekreterare, barn och unga.
Tillsammans erbjuder vi en trevlig arbetsplats med ett öppet arbetsklimat och en vilja att erbjuda ett gott socialt arbete.
Möjlighet att arbeta hemifrån någon dag per vecka finns vid behov.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en socialsekreterare inom barn och unga. Inom arbetsgruppen finns utredningssekreterare, några som bildar enhetens mottagningsgrupp för både barn/unga och äldre samt barnsekreterare/familjehemssekreterare.
Dina arbetsuppgifter som utredningssekreterare kommer att innebära handläggning enligt Socialtjänstlagen och LVU och innefatta både utredning, beslutsfattande och uppföljning av insatser.
Vi erbjuder introduktion, möjlighet till kompetensutveckling inom området samt intern metodhandledning och extern handledning. Vi har under 2121-2022 genomfört utbildning och implementering av Signs of Safety och ser det som väldigt viktigt att du är positiv till att arbeta enligt det grundläggande synsättet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har sociomomexamen. Det är även viktigt att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga samt utredningsarbetet enligt BBIC, god dokumentationsförmåga och erfarenhet av att arbeta enligt Signs of Safety.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och mognad samt utgår ifrån att du kan hantera svåra samtal och beslut på ett respektfullt sätt. Vi vill att du är professionell i ditt förhållningssätt, samarbetsinriktad men även har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill även att du är flexibel, kommunikativ och har en god förmåga att reflektera. Vi ser även fram emot att du bidrar till arbetsgruppen med dina erfarenheter och idéer och bidrar på ett positivt sätt till arbetsgruppens utveckling.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-06-01. Eller snarast.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

Arbetsgivarens referensnummer: C137453

Upplysningar lämnas av:

Mona Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0322-60 07 68
E-post: mona.karlsson@vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Patrik Torin
Facklig företrädare, Vision
Telefon: 0322-60 06 27
E-post: patrik.torin@vargarda.se

Mary Blomman
Ordförande SSR
Telefon: 0322-60 06 00
E-post: mary.blomman@vargarda.se

Dela detta jobb

Socialsekreterare barn och unga

Vårgårda kommun