halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare med enhetssamordnaruppdrag inriktning Barn & Unga

Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Socialsekreterare med enhetssamordnaruppdrag inriktning Barn & Unga

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vad roligt att du är intresserad av en tjänst som socialsekreterare med enhetssamordnaruppdrag hos oss!

I rollen som enhetssamordnare arbetar du i ett nära samarbete med medarbetare samt enhetschefen. Det är du som leder och fördelar det dagliga arbetet för 8-12 medarbetare där du har ett ansvar över arbetsfördelningen på enheten. 

Som enhetssamordnare ska du även vara uppdaterad i gällande lagstiftning, föreskrifter samt styrdokument och därmed kunna ge ärendehandledning och säkerställa att handläggningsprocessen sker i enlighet till dessa.

På den enhet där du blir anställd arbetar en till enhetssamordnare där ni tillsammans med enhetschef har ett gemensamt ansvar och ett nära samarbete. På hela förvaltningen finns det 13  enhetssamordnare som man har ett samarbete med och stöttar vid behov. 

Tjänsten är ett förordnande på 3 år i taget, men en tillsvidaretjänst på förvaltningen i sin grundprofession som är socialsekreterare. Arbetstiderna är 07:50-17:00 med flextidsavtal. 

Din arbetsplats

Avdelningen för Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsenheter, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Avdelningen leds av avdelningschef tillsammans med nio enhetschefer. Uppdraget är att utreda, besluta om och tillgodose insatser utifrån målgruppens behov samt driva uppföljnings-, kvalitets- och utvecklingsarbetet med fokus på barn och unga.

Utrednings- och uppföljningsenheterna består av två team med socialsekreterare som arbetar antingen med att utreda anmälningar och ansökningar eller att följa upp barn i samhällsvård. Varje team arbetsleds av en enhetssamordnare. Inom grupperna tar vi ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Det ger oss goda möjligheter att hålla en hög kvalitét på vårt arbete, att utveckla våra metoder och att samverka med brukaren i fokus.

Vill du veta hur en av våra medarbetare tycker att det är att arbeta på Barn och Unga? Läs mer här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/socialt-arbete

Du som söker

Vi söker dig som har en socionomexamen alterternativt en beteendevetenskaplig examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig där kurser som psykologi, social- och förvaltningsrätt samt socialt arbete ska ha ingått. Du ska ha tidigare arbetslivserfarenhet av utredning och uppföljning inom socialt myndighetsarbete med barn och unga. Har du tidigare arbetslivserfarenhet av ett nära och dagligt ledarskap inom socialt arbete/myndighetsutövning ser vi detta som meriterande. 

Då tjänsten innebär kontaktytor både internt och externt är det ett krav på god svenska i tal och skrift. Det är även ett krav på B-körkort för manuell växellåda. 

Som person tycker du om att arbeta tillsammans med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Stor del av tjänsten som enhetssamordnare innebär att kunna lyssna och kommunicera med medarbetarna vilket du har förmågan att även göra konstruktivt samt att lyssna in medarbetarnas olika behov. Vidare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut och relevanta styrdokument. Du lyfter även kritik i de korrekta sammanhangen med berörda parter. I arbetet som enhetssamordnare uppstår det stressituationer där det är viktigt att kunna behålla ett lugn och bestå stabil och kontrollerad, därför är det viktigt att du innehar dessa egenskaper. Då det är du som har ansvar över arbetsfördelningen i arbetet är det viktigt att du har förmågan att strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer framåt. 

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju. Intervjuer planeras att genomföras under vecka 23-24. 

Välkommen med din ansökan! 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 tidsbegränsad anställning 231001-241001

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 11302

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Socialsekreterare med enhetssamordnaruppdrag inriktning Barn & Unga

Linköpings kommun