halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare med inriktning utredning och uppföljning

Ort
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Socialsekreterare med inriktning utredning och uppföljning

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss erbjuder vi ett givande arbete där du får vara med och hjälpa våra barn och ungdomar att må bra. Vi söker nu flera socialsekreterare som kommer att arbeta med inriktning utredning och uppföljning. Som utredande socialsekreterare arbetar du med att utreda anmälningar och ansökningar som kommer in till förvaltningen. I arbetet ingår också att följa upp öppenvårdsinsatser. Som uppföljande socialsekreterare arbetar du med att följa upp barn och unga mellan 0-20 år som är placerade i familjehem eller HVB. 

Vårt kontor är beläget i centrala Linköping och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 7:50-17:00,  vilket möjliggör kortare arbetsdag under sommarmånaderna. Vi tillämpar flextidsavtal.

Din arbetsplats

Avdelningen för Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsenheter, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Avdelningen leds av avdelningschef tillsammans med 8 enhetschefer. Avdelningen har uppdraget att utreda, besluta om och tillgodose insatser utifrån målgruppens behov samt driva uppföljnings-, kvalitets- och utvecklingsarbetet med fokus på barn och unga.

Utrednings- och uppföljningsenheterna består av två team med socialsekreterare som arbetar antingen med att utreda anmälningar och ansökningar eller att följa upp barn i samhällsvård. Varje team arbetsleds av en enhetssamordnare. Inom grupperna tar vi ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Det ger oss goda möjligheter att hålla en hög kvalitet på vårt arbete, att utveckla våra metoder och att samverka med brukaren i fokus.

Vill du veta hur en av våra medarbetare tycker att det är att arbeta på Barn och Unga? Läs mer här: https://www.linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/socialt-arbete

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning.

Du som söker behöver ha B-körkort då resor förekommer i arbetet. Även goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav då rollen som socialsekreterare innefattar mycket dokumentation och kontakt med andra. 

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker är trygg och stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv. Du ser även verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete för att driva dina processer vidare samtidigt som du har lätt för att samarbeta och arbetar bra med andra människor. Du har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är bra på att sätta dig in i andras perspektiv utan att ta över personens känslor.

I denna rekrytering använder vi oss av arbetsprov som en del i vår bedömning. Vi kommer även att begära ett utdrag ur belastningsregistret. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju.

Välkommen med din ansökan! 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 10945

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Den som erbjuds anställning inom Sociala omsorgsförvaltningen och ska utföra arbete i kontakt med barn ska inkomma med ett utdrag ur Polisens belastningsregister, enligt Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Dela detta jobb

Socialsekreterare med inriktning utredning och uppföljning

Linköpings kommun