halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Socialsekreterare Missbruk

Företag Sotenäs kommun
Ort
Utgår

2023-04-09

Ansök nu

Socialsekreterare Missbruk

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning
Vi söker en socialsekreterare med inriktning missbruk och beroende.

Sotenäs kommun vill växa och utvecklas och möta kommuninvånaren där den är. Vi vill möta framtiden genom att våga tänka nytt och annorlunda – vill du vara med?

På Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Sotenäs, är vi en engagerad arbetsgrupp som arbetar med både utredning och utförarverksamhet. Vi utreder och fattar beslut om insatser för barn och unga samt vuxna utifrån SoL, LVU och LVM. Socialsekreterare på IFO har regelbunden handledning och nära arbetsledning av förste socialsekreterare

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Din arbetsplats är förlagd på kommunhuset i Kungshamn.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare med inriktning missbruk och beroende ingår att utreda individers behov av insatser utifrån SoL och LVM utifrån riskbruk, missbruk och beroende. Det ingår att samverka med såväl internt som externt, och delta i olika typer av kommunövergripande nätverk avseende beroendefrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom/socialpedagog eller har liknande utbildning med inriktning beroende som vi bedömer som likvärdig.

Du ska självständigt kunna arbeta med handläggning av ärenden. Du ska ha goda kunskaper om gällande lagstiftning.

Som person har du god social kompetens, och har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt. Du bör ha empatisk förmåga och lätt att kommunicera med brukare, anhöriga och medarbetare. Du ska ha lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser att du kan bidra till att utveckla arbetsformer. Ditt arbetssätt bör präglas av engagemang, drivkraft och med förmåga till eget ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du har förmåga att vara tydlig och anpassa din kommunikation. Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du tidigare arbetat i verksamhetssystemet Combine.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under tiden som annonsen ligger ute. 

Sotenäs - havets kommun
Sotenäs ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön.

Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun.
Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare Missbruk

Sotenäs kommun