halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Socialsekreterare till familjehems- och insatsenheten

Ort
Utgår

2023-09-23

Ansök nu

Socialsekreterare till familjehems- och insatsenheten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Nu söker vi en ny medarbetare till uppföljningsarbete med våra placerade barn samt deras familjer/nätverk.

Idag erbjuder vi för våra anställda: 

 • möjlighet till distansarbete

 • systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i 

 • helt digitaliserat kvalitetsledningssystem

 • administrativt stöd

 • friskvårdsbidrag

 • utbildning i BBIC och Signs of Safety via Yrkesresan.

Arbetsbeskrivning

I gruppen handlägger vi alla de barn och ungdomar 0-20 år som av något skäl är placerade eller har insatser (familjehemsplaceringar, HVB-placeringar samt insatser i form av kontaktfamilj/person). Du följer upp enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Arbetet innefattar uppföljningar och omprövningar enligt 13§ LVU, överväganden enligt SoL och LVU, yttranden enligt 11§ LuL samt vårdnadsöverflyttningar enligt 6 kap. 8§ SoL. Du arbetar även stödjande  med barnen och deras föräldrar/nätverk samt professionella runt barnet.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav enligt 3 kap. 3 a § SoL och du behöver ha erfarenhet av handläggning sedan tidigare. Eftersom du har ansvar för att skriva uppföljningar, överväganden, omprövningar, journalanteckningar och andra handlingar så är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln.

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

 • Du tar initiativ och ser möjligheter

 • Du klarar av att hantera starka känslor hos individer utan att stressa upp dig.

 • Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-08-31

Sista ansökningsdag:

2023-09-23

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 073-962 30 31

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Socialsekreterare till familjehems- och insatsenheten

Norrtälje kommun