halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Socialsekreterare till förändring

Ort
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Socialsekreterare till förändring

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

I Norrtälje kommun finns det två enheter som arbetar med försörjningsstöd. Enheten mottagning och ekonomiskt bistånd arbetar med den ekonomiska utredningen och handläggning av ekonomiskt bistånd. På enheten förändring och integration arbetar vi med att genom motivation stötta de kommuninvånare som är i behov av försörjningsstöd mot en egen hållbar försörjning. Vår integrationsdel arbetar även med mottagandet av nyanlända.

Vi söker nu en socialsekreterare till förändring, som tillsammans med oss vill bidra till det viktiga uppdraget att stötta kommuninvånare till en egen hållbar försörjning!

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare på förändring arbetar du med att genom en helhetssyn stötta de kommuninvånare som uppbär försörjningsstöd till en hållbar ekonomisk trygghet genom självförsörjning. Detta gör du bland annat genom att:

 • Kartlägga invånarens egna resurser, utvecklar och frigör dessa.

 • Kartlägga invånarens behov och matcha till lämpliga insatser.

 • Upprätta individuella planer tillsammans med invånaren med målsättningen att invånaren ska hitta tillbaka till ett socialt och självständigt liv.

 • Du har nära samarbete med kollegor inom andra enheter, men även externa samverkanspartners för att utforma stödet för invånaren på bästa sätt.

Du bedömer även om invånaren har följt den individuella planen för att vara berättigad försörjningsstöd.

Utmaningarna

Vi är samhällets yttersta skyddsnät vilket gör att du kommer möta invånare med olika, och stundom komplexa, stödbehov. Målgruppen är inte homogen och orsakerna till försörjningsproblematiken kan vara olika, allt från otillräcklig föräldrapenning, arbetslös, utförsäkrad från försäkringskassan, till ett skadligt bruk. Målet med vårt arbete är alltid att stötta invånaren att uppnå en egen hållbar försörjning, men vägen dit kan te sig väldigt annorlunda från person till person.  

Vi har höga förväntningar på invånaren och arbetar efter att invånaren ska ta ett eget ansvar över sin livssituation samtidigt som vi utgår från invånarens unika behov, önskningar och självbestämmanderätt. Detta gör att det kan uppstå en vågskål mellan kravställande och motivationsarbete vilken kan vara en utmaning att hantera. 

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är erfarenhet och kunskap om arbete med försörjningsstöd och förändringsarbete. Då delar av arbetet innebär dokumentation kan du uttrycka dig väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav. 

Gällande uppdraget så är du medveten om att det krävs en helhetssyn av invånares situation för att uppnå en hållbar försörjning och inte enbart se till invånarens behov av ekonomiskt stöd. Du har en positiv grundsyn och en tro på att alla individer har egna resurser, men vet även att man ibland kan behöva hjälpa andra att själva se resurserna. Då du träffar invånare som ofta befinner sig i en utsatt situation har du en empatisk förmåga, men kan även skilja på det personliga och professionella. 

Som person är du kreativ, lösningsorienterad och testar gärna nya idéer. Du har ett coachande och motiverande förhållningssätt samt en god förmåga till samverkan och dialog. Du är självgående och tar ansvar för ditt arbete på ett strukturerat sätt som driver arbetet framåt. Du är stabil och hanterar stressiga situationer på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Till sist tycker du, liksom vi, att det är roligt att gå till jobbet!
 

Om arbetsplatsen

På enheten förändring och integration arbetar en enhetschef, åtta socialsekreterare, två coacher, en administratör, och en gruppledare. Vår arbetsplats ligger centralt i Norrtälje, nära till busskommunikationer. Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 

Idag erbjuder vi anställda: 

 • Mentorskap för nyanställda

 • Regelbunden handledning

 • Regelbundna ärendedragningar

 • Kontinuerlig fortbildning med bland annat lärandefrukostar och rättsvårdsfrukostar

 • Möjlighet till semesterväxling om du förväntas arbeta ett helt kalenderår

 • Möjlighet till distansarbete

 • Närhet till chef och gruppledare

Psst! Har du sett bilden i vår annons? Vi på enheten utmanades att ha en huvudbonad på oss under en fredag, där ser du resultatet på några av oss!
 

Så tycker medarbetare 

”Vi jobbar klientnära. Vi får stöd av våra kollegor, inte bara av gruppledare och chef”
– Seda Güclü, socialsekreterare och samordnare, anställd 9 månader.
 

 ”Det är speciellt för den här arbetsplatsen att min röst får ta plats som ny. Den blir hörd”
– Kristina Berg, socialsekreterare förändring, anställd 3 månader.
 

Anställningsform

Heltid.
Tidsbegränsad anställning om ett år med möjlighet till förlängning. 
Tillträde enligt överenskommelse.
Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-05-16

Sista ansökningsdag:

2023-06-11

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Kerstin Winberg, kerstin.Winberg@norrtalje.se, 0176 - 715 21

Tf gruppledare

Dumpy Haque, dumpy.haque@norrtalje.se, 0176-28 41 96

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Facklig representant, Vision

Maria Gladh, maria.gladh@norrtalje.se, 0176-717 68

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Socialsekreterare till förändring

Norrtälje kommun