halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare till MiniMaria

Ort
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Socialsekreterare till MiniMaria

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor från både kommun och Region Östergötland med stödjande, motiverande och behandlande insatser. Insatserna genomförs både individuellt och familjebaserat gentemot målgruppen. Du arbetar även med kartläggning och bedömning av missbruk/riskbruk. Du samverkar tätt med andra verksamheter utifrån den enskilda individens behov och förutsättningar. 

I arbetsuppgifterna ingår även en del informationsinsatser kring vårt uppdrag till andra verksamheter och samverkanspartners, så som skolor. Vid behov har även MiniMaria gruppverksamhet riktat till målgruppen och dess anhöriga. 

Arbetstiden för verksamheten är till största delen förlagd under kontorstid, men visst kvällsarbete kan förekomma utifrån uppkomna behov.  

Din arbetsplats

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av social- och omsorgsnämnden. Vi är ungefär 550 medarbetare.  Hos oss finns många olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Målgruppen inom Individ och Familjeomsorg är personer som har en social problematik. Vi arbetar med olika former av samtalsstöd samt praktiskt och pedagogiskt stöd. Hos oss finns öppenvård men också olika boendeformer.  

Vi söker nu en ny kollega till vår verksamhet. MiniMaria är en mottagning som vänder sig till ungdomar i åldern 13 till 20 år samt deras föräldrar och nära anhöriga gällande frågor kring riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, narkotika och dataspel. Verksamhetens uppdrag är att erbjuda målgruppen samordnade insatser från Kommun och Region Östergötland i form av information, rådgivning, stöd och behandling utifrån problemområdet. Insatserna är anpassade efter individen/familjens behov och förutsättningar.

MiniMarias mottagning finns idag på Klostergatan 5A i Linköping men planerar att flytta till Gasvägsgränd 2 i början av maj. 

Du som söker

Vi ser att du som söker är utbildad socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du har läst socialrätt på högskolenivå. 

Vi söker dig som har ett stort engagemang och en bred kunskap om socialt arbete riktat till ungdomar och deras familjer. Meriterande är om du har erfarenhet/utbildning i FIT (Feedback Informed Treatment), HAP/CPU (haschavväningsprogram), nätverksarbete/systemteoretiskt arbetssätt, familjebehandling, neuropsykiatriska diagnoser, återfallsprevention, motiverande samtal samt missbruks- och beroendefrågor och psykisk ohälsa bland barn och unga. B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten då det förekommer resor.

Vi ser att du som söker dig till oss har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer, du kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god självinsikt och är trygg och stabil som person och har en uthållighet i ditt sätt att arbeta gentemot målgruppen. Du är en person som känner engagemang för ditt uppdrag och du tillför energi till dina kollegor. Vi ser även att du har förmågan att tillsammans med brukare och kollegor jobba medskapande för att hitta nya angreppsätt och idéer som tillför ett mervärde för verksamhetens målgrupp och uppdrag.  

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev. 

Dela detta jobb

Socialsekreterare till MiniMaria

Linköpings kommun