halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Sommarjobb 2023

Ansök nu

Sommarjobb 2023

Om arbetsplatsen

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Är du på jakt efter ett varierande sommarjobb där du jobbar med människor och slipper sitta instängd på ett kontor? Gör en viktig insats samtidigt som du säkrar soltimmarna.

Vi på Luleå kommun söker vikarier till våra enheter inom stöd och service samt vård och omsorg inför sommaren 2023. I sommarstaden Luleå kommer du kunna varva jobb med badturer i den norrländska skärgården! Du kommer göra viktiga insatser för andra människor och få massa tillbaka.

För att du ska känna dig trygg i din roll får du en introduktionsutbildning som förbereder dig väl. Om du trivs hos oss kommer det finns goda möjligheter till fortsatt jobb!

Här arbetar vi efter ett rullande schema med varierade arbetstider som ger tid och utrymme för annat. Du kan arbeta dag, kväll och helg eller natt. På vissa arbetsplatser förekommer journätter.

Arbetsuppgifter

Inom Socialförvaltningen finns olika sommarjobb och gemensamt för alla är att du kommer att ta ett stort ansvar för att skapa livskvalitet för de personer som du hjälper. Du önskar vilken verksamhet du ska arbeta i när du gör din ansökan.

Vård- och omsorgsboende
På våra vård- och omsorgsboenden arbetar du främst med äldre utifrån deras individuella behov. Arbetet innebär att du ger omvårdnad, service och du kommer hjälpa våra boende till ett mer aktivt liv. Vi har ett stort fokus på aktiviteter och du kommer vara med och ordna dans, allsång, gympa och utflykter. På några vård- och omsorgsboenden finns korttidsavdelningar och avdelningar för svårt sjuka.

Hemtjänst
Inom hemtjänsten besöker du äldre i behov av hjälp i deras hem. Du ger service och personlig omvårdnad beroende på vilken hjälp de behöver. Arbetet är till stor del självständigt men du ingår i ett arbetslag som samarbetar. Det är en fördel om du har B-körkort men i vissa hemtjänstgrupper finns möjlighet att cykla eller promenera mellan hembesöken.

Nattpatrull/Trygghetslarm
Här utför du planerade vårdinsatser i personers eget hem samt svarar på larm dygnet runt. För arbete i Trygghetslarmet är det en fördel om du har kunskap/intresse för teknik. Trygghetslarmet arbetar dag/kväll/helg och nattpatrullen arbetar enbart natt. Du behöver ha ett B-körkort för att jobba här.

Stöd & service, socialpsykiatri samt öppenvård
Du arbetar med barn, ungdomar eller vuxna med olika funktionsnedsättningar såsom utvecklingsstörning, neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Du arbetar på gruppbostad, stödboende, korttidshem, eller som boendestöd. Du kan även arbeta på boende och öppenvård inom missbruk och beroende. Tillsammans med de boende utför du aktiviteter som hör till det dagliga livet som matlagning, städning, tvätt och fritidsaktiviteter. Även omvårdnadsuppgifter förekommer.

Personlig assistans
Som personlig assistent arbetar du hos personer som bor i eget boende och du har din arbetsplats i deras hem. Du ger stöd till personen för att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Tillsammans med personen du jobbar med utför du aktiviteter som hör till det dagliga livet, exempelvis matlagning, städning, tvätt och fritidsaktiviteter. Även omvårdnadsuppgifter förekommer. Arbetet som personlig assistent innebär oftast att du arbetar ensam.

Kvalifikationer

Du får gärna ha utbildning inom yrkesområdet eller ha tidigare erfarenhet av arbete med människor. Ingen fara om du inte har det. Vi ger dig en grundlig introduktion så att du känner dig redo.

Vi söker dig som är
• positiv och engagerad mot kollegor och de personer du hjälper
• empatisk och har förmåga att sätta dig in i andras situation
• flexibel och ansvarstagande
• bra på att samarbeta
• 18 år eller äldre

Du behöver kunna arbeta efter vårt schema (dag, kväll och helg eller natt).

Det är en fördel om du har körkort och kan arbeta utanför Luleå lokallinjetrafik.

Vi begär alltid in belastningsregister från Polisen. För att påskynda rekryteringsprocessen efter inskickad ansökan kan du redan nu beställa ett belastningsregister via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse med chef

Ansökan
Referensnummer:   C11841

Övrigt

För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn

 

 

Dela detta jobb

logo
Sommarjobb 2023

Luleå kommun - Socialförvaltningen