halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Stödassistent/handledare gruppbostad

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Stödassistent/handledare gruppbostad

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Vi söker nu fler kollegor till Domarvägen eller Andersvägens gruppbostäder. Vid ansökan markerar du vilken arbetsplats du önskar att arbeta på. På dessa gruppbostäder får du- tillsammans med ett gäng härliga kollegor bidra till att skapa meningsfullhet för brukarna.

Arbetsuppgifter
Som anställd vid gruppbostad arbetar du med personer med varierande funktionsnedsättningar. Du utgår från det positiva som finns hos personen och i hens omgivning och är ett pedagogiskt stöd i deras vardag. Du arbetar med att praktiskt instruera och bidra till att skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån egna förutsättningar. Arbetet sker utifrån rutiner och fasta aktiviteter. Tillsammans med brukarna utför du aktiviteter som hör till det dagliga livet som matlagning, städning, tvätt och fritidsaktiviteter. Även omvårdnadsuppgifter förekommer. Genomförandeplaner används som en aktiv arbetsmetod och utvecklas utifrån brukarens önskemål och behov samt utvärderas kontinuerligt.

Du ska kunna arbeta självständigt och inser vikten av dokumentation, uppföljning och utvärdering för att nå målen med verksamheten. I arbetet ingår kontakt och samarbete med företrädare, daglig sysselsättning med flera. Du fungerar som stödperson och är med och utformar tydliggörande struktur samt deltar i handledning, arbetsplatsträffar/teamträffar och nätverksträffar. Arbete på andra närliggande verksamheter förekommer. Schemalagd arbetstid gäller: Dagtid, kväll, vaken natt, sovande jour och helg.

Kvalifikationer
Vi söker sig som har en positiv inställning och ett genuint intresse för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Vidare ska du som söker denna tjänst:

• Ha relevant yrkeserfarenhet och/eller utbildning
• Ha god digital kompetens
• Ha god förmåga att förstå, läsa, tala och skriva svenska

Vi ser det som meriterande om:
• Du är utbildad stödassistent
• Du har erfarenhet av att arbeta med personer som har funktionsnedsättningar
• Du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande
• Du kan teckenspråk och/eller tecken som stöd(TAKK)

Som person är du trygg, stabil, hänsynsfull och samarbetsorienterad. Du anpassar ditt arbete, förhållningssätt och bemötande baserat på brukarnas behov och de situationer ni ställs inför. I denna process lägger vi stor vikt personlig kompetens.

Anställningens omfattning
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   C140802

Övrigt
Tillsammans spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vi vill skapa goda förutsättningar för dig och ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi erbjuder därför dig som anställd många förmåner så som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Dela detta jobb

logo
Stödassistent/handledare gruppbostad

Luleå kommun - Socialförvaltningen