halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Stödassistent Servicebostad LSS - Tillsvidareanställning och Vikariat 6 månader

Företag Sävsjö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-09-22

Ansök nu

Stödassistent Servicebostad LSS - Tillsvidareanställning och Vikariat 6 månader

Om arbetsplatsen

Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö.
En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland.
Rik på upplevelser, kultur och natur.
Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter.
Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö!

Servicebostaden Ljungagårdsvägen i Stockaryd är en servicebostad inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här finns 8 lägenheter. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg samt vid behov sovande jour.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och ge våra brukare ett bra och meningsfullt liv. Du är väl medveten om att du har en avgörande betydelse för våra brukares upplevelse och livskvalitet och meningsfullhet och du sätter alltid brukarens bästa främst. Du motiverar, stöttar och hjälper brukarna praktiskt med dagliga rutiner. Du ska stötta brukarna socialt i och utanför sitt boende samt arbeta främjande för brukarnas sociala utveckling. Du kommer samarbeta inom arbetslaget och med andra personer och aktörer inom och utanför verksamheten.

Kvalifikationer

Du har utbildning inom Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning, meriterande är tidigare arbete inom Funktionshinderomsorgen. Körkort är ett krav.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även Hälso- och sjukvårdspersonal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.

Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. I tjänsten krävs det goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde : 2023-10-05
Tillsvidareanställning 231005, Vikariat 231101.

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-22

Referensnummer : C154229

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Schema
Dag, kväll, Natt jour, Helg

Kontakt

Kontaktperson

Jenny Sarrion

Enhetschef Funktionshinderomsorg

Mobiltelefon

Telefon 0382-154 72

E-postadress jenny.sarrion@savsjo.se

Facklig företrädare

Anette Karlsson

Kommunal

Mobiltelefon

Telefon 0382-152 82

E-postadress anette.b.karlsson@kommunal.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan direkt via länken i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Stödassistent Servicebostad LSS - Tillsvidareanställning och Vikariat 6 månader

Sävsjö kommun