halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Stödpedagog

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Stödpedagog

Om arbetsplatsen

Boendestöd är en verksamhet som ger individer hjälp i hemmet med sitt vardagliga liv antingen genom motiverande stöd eller praktisk hjälp. Det är en insats via Socialtjänstlagen för personer som har en funktionsnedsättning, vilken kan vara psykisk eller neuropsykiatrisk. Vi söker nu en engagerad och trygg stödpedagog som vill vara med i teamet. I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
• Erbjuda ett individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. • Arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. • Medicin hantering • Samverka med anhöriga, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och andra aktörer inom och utom kommunen. • Som stödpedagog förväntas du kunna stödja klienten i mål och delmål genom motiverande samtal. Schemalagd arbetstid som inkluderar kvälls och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Formella kompetenser: • För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinder psykiatri. • Grundläggande datorkunskap. • Behärska det svenska språket muntligt och skriftligt. • Goda kunskaper om människor med psykiska funktionsnedsättningar. • Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom psykiatri. • Det är meriterande om du har KBT steg 1 eller 2. • B-körkort Personliga egenskaper: • Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du behöver kunna anpassa dig i utmanande situationer och har ett bra bemötande gentemot klienten, anhöriga, kollegor och olika samarbetspartners i din yrkesroll. • Som medarbetare är du självgående, din samarbetsförmåga är god och du har en hög servicekänsla. • Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål, samt att arbeta med ständiga förbättringar. • Du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen.

Anställningen

Omfattning:

Heltid

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Tillträde:

Tillträde 1/6-2023 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:

2023-3-26

Referensnummer:

C128413-2023-1

Kontakt

Raida Johansson

Enhetschef

raida.johansson@klippan.se

Fackliga företrädare

Facklig representant når du genom kommunens kundtjänst

0435-280 00

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. Handläggningstiden kan vara upp till två veckor. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget.

Dela detta jobb

Logo
Stödpedagog

Klippans kommun