halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Stödpedagog

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Stödpedagog

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Boendestöd är en verksamhet som ger individer hjälp i hemmet med sitt vardagliga liv antingen genom motiverande stöd eller praktisk hjälp. Det är en insats via Socialtjänstlagen för personer som har en funktionsnedsättning, vilken kan vara psykisk eller neuropsykiatrisk.

Arbetsuppgifter

Boendestöd är en verksamhet som ger individer hjälp i hemmet med sitt vardagliga liv antingen genom motiverande stöd eller praktisk hjälp. Det är en insats via Socialtjänstlagen för personer som har en funktionsnedsättning, vilken kan vara psykisk eller neuropsykiatrisk. Vi söker nu en engagerad och trygg stödpedagog som vill vara med i teamet. Som stödpedagog förväntas du kunna stödja klienten i mål och delmål genom motiverande samtal. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att erbjuda ett individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. Du kommer även att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. I uppdraget ingår hantering av mediciner, dessutom kommer du även att ha löpande kontakt med anhöriga, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och andra aktörer inom och utom kommunen. Din arbetstid kommer att inkludera kväll- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Du ska ha en utbildning som stödpedagog med en tydlig inriktning mot funktionshinder psykiatri. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom psykiatri, en ytterligare merit är om du har KBT steg 1 och 2. Det krävs även goda kunskaper om människor med psykiska funktionsnedsättningar. Du behöver även ha grundläggande datorkunskaper samt behärska det svenska språket både muntligt och skriftligt. B-körkort är ett absolut krav för att kunna bli aktuell för anställning. Det är av största vikt att du kan samarbeta med övriga i teamet, god man, anhöriga och andra samarbetspartners. Du har även förmågan att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Då uppdraget har ett tydligt dokumentationskrav är det absolut nödvändigt att du skriftligen kan formulera dig tydligt, klart och välstrukturerat så att det blir lätt att förstå för mottagaren. Som person behöver du kunna anpassa dig i utmanande situationer och har ett bra bemötande gentemot klienten, anhöriga, kollegor och olika samarbetspartners i din yrkesroll. Som medarbetare är du självgående, din samarbetsförmåga är god och du har en hög servicekänsla. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål, samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Anställningen

Omfattning:

Heltid

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:

2023-6-11

Referensnummer:

C141390-2023-2

Kontakt

Raida Johansson

Enhetschef

0435-28277

raida.johansson@klippan.se

Fackliga företrädare

Facklig representant når du genom kommunens kundtjänst

0435-280 00

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. Rekrytering sker löpande vilket innebär att, om vi hittar den rätta kandidaten, det kan bli aktuellt med att skriva anställningsavtal INNAN ansökningstiden går ut. Så vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Dela detta jobb

Logo
Stödpedagog

Klippans kommun