halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Veterinär för arbete med djurskydd och säkra livsmedel - Brålanda/Dalsjöfors

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2023-04-12

Ansök nu

Veterinär för arbete med djurskydd och säkra livsmedel - Brålanda/Dalsjöfors

Vill du arbeta med djurskydd och livsmedelssäkerhet, med stöd av kompetenta och hjälpsamma kollegor? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen i rollen som officiell veterinär på Livsmedelsverket!

En hållbar anställning

Livsmedelsverket jobbar aktivt för att erbjuda alla medarbetare en hållbar anställning. Vi ger dig en gedigen introduktion när du börjar hos oss och vi erbjuder trygga arbetsvillkor och goda förmåner. Friskvårdsbidrag, subventionerad massage, ett generöst antal semesterdagar och arbete dagtid utan jour-, kväll- och helgjobb är några av dessa. Vi vill att du ska känna att det är roligt att gå till jobbet, och att det du gör är viktigt. Som officiell veterinär bidrar du till att Sverige har ett gott djurskydd och säkra livsmedel.

Som veterinär på Livsmedelsverket har du ett självständigt arbete, men inför svåra beslut och situationer finns dina kunniga kollegor bara ett samtal bort. Här blir du del av ett team där vi hjälps åt och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Det är tillsammans vi gör skillnad!

Ett samhällsviktigt uppdrag

Som officiell veterinär bidrar du till att Sverige har ett gott djurskydd och säkra livsmedel. I arbetet ansvarar du för levandedjursbesiktning och besiktning efter slakt. Du arbetar för att upptäcka eventuella brister i djurskyddet, genom att granska djuren som kommer till slakteriet och hur företagens anställda hanterar djuren. Du säkerställer att djuren är friska på både individ och flocknivå, och bedömer huruvida köttet efter slakt kan godkännas som livsmedel.

Som myndighetsperson har du ett viktigt uppdrag gentemot företagaren. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att göra rätt. Det gör du genom att informera om ett vad ett bra djurskydd innebär, om djurens behov och artspecifika egenskaper och genom att hjälpa till att skapa en förståelse för hygien och livsmedelssäkerhet i livsmedelsproduktionen.

Du kommer att tillhöra team Älvsborg. Vi ser helst att du är placerad i Brålanda, men är öppna för diskussion om placeringsort i exempelvis Dalsjöfors. Under hösten finns dock ett särskilt stort behov att stödja kollegorna i Brålanda, därför behöver du vara beredd på att resa dit även vid annan huvudsaklig placering i Dalsjöfors. Bilresor ingår i tjänsten.

Dina kompetenser

Du har svensk veterinärlegitimation. Erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll på slakteri är meriterande. Du har god administrativ förmåga och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du förstår och kan göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen att kontakta oss

Sista ansökningsdag är 2022-03-10. 

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Anders Ericsson. Representant för SACO är Nora Arifalii och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Mer om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet: Område Kontroll, avdelning Mellersta Sverige

Krigsplacering: All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Diarienummer: 2023/00827

Inför intervju

Veterinärlegitimation, relevanta betyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Veterinär för arbete med djurskydd och säkra livsmedel - Brålanda/Dalsjöfors

Livsmedelsverket