Socialtjänst - Hemvård

Våra undersköterskor gör skillnad - varje dag! Vill du också vara med och göra skillnad? 

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett varierande och meningsfullt arbete med frihet under ansvar. Hos oss är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet.

Givetvis får du som anställd i Karlsborgs kommun ta del av förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och individuell lönesättning. Det finns även en rad andra förmåner som anställd i Karlsborgs kommun som du kan ha rätt till. Läs gärna mer om dem här. Du är vår viktigaste resurs och vi vill hjälpa till att skapa förutsättningar till ett välmående liv. Det gör vi genom att satsa på ett brett friskvårdsutbud genom gratis motionssim, vattengympa och  friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme utifrån dina förutsättningar. 

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Karlsborg ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningen har ca 250 medarbetare.

Hemtjänsten tillgodoser behov av stöd i vardagen hos brukare som pga ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att klara de vardagliga sysslorna i hemmet på egen hand.

Inom hemtjänsten är vi ca 40 medarbetare som är uppdelade i olika team som i huvudsak arbetar  utifrån de olika geografiska områdena i kommunen. Vi utgår alla från Haganäsets äldreboende. 

I Karlsborgs kommun arbetar vi utifrån bemanningsekonomi och heltid som norm, vilket innebär att resurspass på andra enheter kan förekomma.  

Arbetsuppgifter

Varje dag får vi livet att fungera för människor som behöver hjälp; människor som av olika anledningar behöver vård, uppmuntran och stöd.  Vi får brukare att känna sig trygga, ger stöd till anhöriga och får vardagen att gå ihop. 

Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt med individen i centrum där gott bemötande samt respekt för människors självbestämmande är vår värdegrund. Det viktigt att du är förstående, uppmärksam och har ett professionellt bemötande. 

Du är bra på att skapa kontakt, bygga relationer och uppmuntra samt stödja den enskilde. Det är ett omväxlande arbete där du behöver vara flexibel utifrån brukarens behov av stöd med service, personlig omvårdnad och hälso- och sjukvårdsinsatser. 

I arbetsuppgifterna ingår IT-baserad dokumentation och administration. 

Aktuell anställning innefattar dag, kväll samt helgtjänstgöring. 

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Eftersom kommunikation och dokumentation är viktiga redskap i arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.

Vi dokumenterar i Viva och använder telefoner som ett arbetsredskap och det är därför viktigt att du har datavana eller är intresserad av att lära dig detta. 

Vi söker en kollega som vill vara med och bidra till en god och trygg arbetsmiljö, med fokus på uppdraget att erbjuda en god och säker vård och omsorg där vi utgår från individens behov och önskemål.

Övrigt

Karlsborgs kommun använder sig av rekryteringsverktyget Varbi för att hantera ansökningar, vilket också är ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Du som funderar på att söka tjänsten är varmt välkommen att höra av dig till oss, men vi undanber oss kontakt från försäljnings- och rekryteringsbolag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023-46
Kontakt
  • Kristina Uf, 0505-17310
Facklig företrädare
  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-17000
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb