Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Verksamhet Omsorgsförvaltningen omfattar förvaltningens samtliga enheter

Beskrivning

Vi söker en socialsekreterare med inriktning missbruk och beroende.

Sotenäs kommun vill växa och utvecklas och möta kommuninvånaren där den är. Vi vill möta framtiden genom att våga tänka nytt och annorlunda – vill du vara med?

På Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Sotenäs, är vi en engagerad arbetsgrupp som arbetar med både utredning och utförarverksamhet. Vi utreder och fattar beslut om insatser för barn och unga samt vuxna utifrån SoL, LVU och LVM. Socialsekreterare på IFO har regelbunden handledning och nära arbetsledning av förste socialsekreterare

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Din arbetsplats är förlagd på kommunhuset i Kungshamn.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med inriktning missbruk och beroende ingår att utreda individers behov av insatser utifrån SoL och LVM utifrån riskbruk, missbruk och beroende. Det ingår att samverka med såväl internt som externt, och delta i olika typer av kommunövergripande nätverk avseende beroendefrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom/socialpedagog eller har liknande utbildning med inriktning beroende som vi bedömer som likvärdig.

Du ska självständigt kunna arbeta med handläggning av ärenden. Du ska ha goda kunskaper om gällande lagstiftning.

Som person har du god social kompetens, och har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt. Du bör ha empatisk förmåga och lätt att kommunicera med brukare, anhöriga och medarbetare. Du ska ha lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser att du kan bidra till att utveckla arbetsformer. Ditt arbetssätt bör präglas av engagemang, drivkraft och med förmåga till eget ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du har förmåga att vara tydlig och anpassa din kommunikation. Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du tidigare arbetat i verksamhetssystemet Combine.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under tiden som annonsen ligger ute. 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/20
Kontakt
  • Olga Karlsson, 0523-664733
Facklig företrädare
  • Kommunals expedition, 0523-31112
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb