Skolsköterska Olovslundsskolan Bromma

Utbildningsförvaltningen Olovslundsskolan Bromma

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Olovslund/Nockebyhovs skolor är en F-6-verksamhet belägen centralt i Bromma.

Skolan har över tid mycket goda resultat avseende måluppfyllelse, trygghet, trivsel och studiero. Det finns en bra kontinuitet i personalgrupp och ledning vilket har gjort att skolan utvecklat bra rutiner för en trygg och väl fungerande arbetsplats.
Att arbeta förebyggande och hälsofrämjande har varit centralt och prioriterat under många år. Ett aktivt arbete med daglig rörelse, rastaktiviteter samt tydliga och förutsägbara rutiner för skoldagen är något som präglar verksamheten.

Elevhälsoteamet består av skolledning, specialpedagoger samt kurator och skolsköterska. Teamet arbetar tvärprofessionellt med utredningar om särskilt stöd samt att utveckla det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Det finns väl inarbetade rutiner i verksamheten vilket skapar bra förutsättningar för elevhälsans och skolsköterskans uppdrag.

Verksamhetens vision lyder "Vi lär och utvecklas tillsammans" och vi ser tillsammans som ett nyckelord när det gäller att skapa den bästa skolan och arbetsplatsen för både elever och personal.

Ett nära samarbete mellan skolledning och elevhälsa och en förståelse för skolsköterskans uppdrag är viktiga delar i att skapa bra förutsättningar för uppdraget som helhet. Varmt välkommen till vår verksamhet!

Vi kommer att påbörja genomförandet av intervjuer under ansökningstidens gång.

Arbetsbeskrivning

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar.
Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Centrala EMI erbjuder nya skolsköterskor stöd och introduktion i EMI´s arbete, både individuellt samt i grupp tillsammans med andra nya skolsköterskor. Varje år erbjuder centrala EMI medicinsk fortbildning samt workshops/ föreläsningar inom skolsköterskans basuppdrag. Skolsköterskor i Stockholms stad träffas regelbundet i nätverk och har ett kompetensutbyte med varandra

Nu söker vi dig som är skolsköterska och som vill bidra med din medicinska kompetens i skolans främjande och förebyggande arbete. Du ska vara ansvarstagande och strukturerad och kommer samarbeta nära elevhälsans övriga professioner. Ett intresse av att arbeta i team och lösa uppgifter tillsammans är viktigt på vår arbetsplats. Vi ser det också som viktigt att du har en förmåga att arbeta självständigt och organisera för att kunna lösa det uppdrag som finns inom ramen för tjänsten. Låter det intressant? Sök tjänsten redan idag och bli en del av vår verksamhet!

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom
Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp,
Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande.
Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO/Prorenata och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.




För att lyckas i rollen som skolsköterska ska du vara professionell, flexibel och relationsskapande. Du har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt vilket genomsyras av dialog och delaktighet i mötet med eleven och/eller vårdnadshavare. Du kan bevara elevens integritet och värdighet utifrån deras bakgrund. Du har ett gott omdöme, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Därutöver ställer rollen krav på en förmåga att vara självständig och strukturerad i ditt arbetssätt för att lyckas planera på kort och långt sikt.



Övrigt

Du har en god datorvana.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022 08 10
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2846
Kontakt
  • Henrik Kroon, 08-50807551
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-09
Legitimationskrav Sjuksköterska
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar