halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sotenäs kommun

Söker du ett meningsfullt arbete? Då söker vi dig!

I Sotenäs kommun arbetar drygt 800 medarbetare, vilket gör kommunen till den största arbetsgivaren. Kommunen erbjuder många olika yrken, till exempel sjuksköterska, lärare, undersköterska, socialsekreterare, ekonomer med mera. Att arbeta för Sotenäs kommun innebär att du arbetar för kommunens invånare och bidrar till att samhället fungerar.

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön.

Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun.

Här genomsyras vårt arbete av vår gemensamma värdegrund: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn.I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Sotenäs kommun har arbetat mycket aktivt med heltidsinförandet och från och med våren 2020 erbjuds alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid inom samtliga förvaltningar.

 

Bransch

Kommun

Anställda

800

Huvudkontor

Kungshamn

Adress

Parkgatan 46, 456 80

Webbplats

language

Sociala medier

Lediga jobb från Sotenäs kommun

Sommarjobb - LSS och Socialpsykiatri

Sotenäs - 17 dagar kvar

Läs mer

Sommarvikarier Äldreomsorgen

Sotenäs - 17 dagar kvar

Läs mer

Biståndshandläggare

Sotenäs - 6 dagar kvar

Läs mer

Socialsekreterare, ekonomiskt bistånd

Sotenäs - 5 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Eva Knutsson

Undersköterska

Niklas Nilsson

Mark- och exploateringsingenjör

Peter Berglund

Anläggningstekniker

Eva Knutsson kan se tillbaka på sitt 37:e år som undersköterska i Sotenäs kommun, och hon har trivts hela tiden! Nu arbetar hon inom dagverksamheten på Hunnebohemmet sedan ett par månader tillbaka:

”Jag tycker om att jobba med människor, att få göra de äldres dag lite trevligare och låta dem känna att de är sedda. Det är ett väldigt positivt arbete” säger hon.

Eva Knutsson är född och uppvuxen i Väjern och har bott kvar i Sotenäs hela livet, så bra har hon trivts.

”Jag gick på vårdskolan i Uddevalla och även i Göteborg innan jag började arbeta heltid inom hemtjänsten när jag var 18 år” berättar hon.

Hon var med när den berömda nya Sotenäsmodellen infördes i hemtjänsten i kommunen i början av 80-talet och som tjänade som förebild för andra kommuner. Man slog samman hemtjänst och hemsjukvård, något man var först i Sverige med att göra.

”Jag var också intresserad av demensvård och sökte mig därför till Bankeberg i Hunnebostrand där det fanns en demensvårdsavdelning. Där arbetade jag i 14 år innan den lades ner. Sedan dess har jag arbetat på Hunnebohemmet och nu alltså sedan några månader tillbaka med dagverksamheten” säger hon.

Dagverksamheten innebär att äldre, som bor runt omkring i kommunen, kommer till Hunnebohemmet och får delta i olika typer av stimulerande aktiviteter som stärker både kropp och själ.

”Vi äter frukost, vi läser tidningen och pratar om nyheter, både nya och sådant som hände förr, vi har gymnastik, boule, ballongbadminton, högläsning och frågesport. De äldre ska få både kramar och få känna att de är betydelsefulla. Man ser på dem när man har lyckats med sitt arbete, då åker de härifrån och är glada” säger hon.

På fritiden älskar hon att vara i sin trädgård, att lösa korsord och läsa. Umgänget med vänner och familj betyder mycket för henne och att få resa. När det är quiz på någon restaurang i Hunnebostrand är hon gärna med och gnuggar geniknölarna.

Trots att hon arbetat snart 40 år inom omsorgen i Sotenäs kommun har hon inte tröttnat på sitt arbete:

”Nej, det är ett väldigt positivt arbete. Det är härligt att se att livet är inte slut bara för att man blir gammal, man kan fortfarande växa och utvecklas som människa” säger hon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Nilsson arbetar som mark- och exploateringsingenjör hos Sotenäs kommun sedan slutet av sommaren 2018. Han är uppvuxen i Göteborg och läste till lantmäteriingenjör vid Högskolan Väst.

”Jag tyckte att det var en rolig blandning av samhällsbyggnad, juridik och teknik. Vidare ger utbildningen möjligheter till arbete såväl inomhus som utomhus” säger han.

Som mark- och exploateringsingenjör får han verkligen nytta av sina studier:

”Jobbet innebär många olika, varierande ärenden som man arbetar med Exempelvis kan det handla om arrenden, servitut, försäljning och köp av mark, företräda kommunen vid lantmäteriförrättningar eller upprätta avtal med byggherrar när bostäder ska byggas. Just nu jobbar jag mycket med att upprätta nya sjöbodsarrenden” berättar han.

Niklas Nilsson bor i en lägenhet på Smögen och trivs med närheten till havet och klipporna.
På fritiden tycker han mycket om att spela golf och har 8 i handicap.

Nu har han faktiskt även två av sina klasskamrater från lantmäteriutbildningen, som kollegor på avdelningen.

”Jag trivs väldigt bra hittills. Det är bra stämning och högt i tak på avdelningen” säger han.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vem lagar kommunens maskiner när de går sönder? Jo, det gör Peter Berglund.

Det var drömmen om ett annat liv som förde honom och hans familj till Sotenäs. Nu är han anläggningstekniker för Sotenäs kommun och lagar allt från kommunens gräsklippare till lastbilarna som används i verksamheten.

”Jag och min fru satt på Sea Lodge för några år sedan, tittade ut över havet och kände: ”Så här vill vi bo”. Sedan gjorde vi upp en plan för att kunna förverkliga det” berättar han.

Peter Berglund har arbetat 30 år som truckmekaniker i Göteborg och arbetade senast som det i Göteborgs Hamn. Nu spenderar han istället mycket av sin arbetstid i kommunens verkstad på Klippsjön.

””Man har skruvandet i sig, så att säga. Här lagar jag allt möjligt. Under sommarhalvåret försöker jag laga och se över maskinerna som kommunen ska använda under vintersäsongen och nu under vintern lagar jag sommarens maskiner. Nu ska jag till exempel fixa i ordning vår sopmaskin så att den går riktigt bra när sopningen börjar i vår. Jag ska också göra 6-7 nya badstegar, som ska ersätta sådana som är för gamla eller som har förts bort av höststormarna” berättar han.

Familjen köpte hus i Kungshamn våren 2017 och i december samma år började han som anläggningstekniker för Sotenäs kommun.

”Jag trivs jättebra! Jag får göra väldigt många olika grejer. Häromdagen var jag till exempel ute hela dagen och hjälpte till att forsla tillbaka blomurnor till förrådet."

Han har inte tyckt att det har varit svårt att komma in i ett socialt sammanhang, tvärtom:

” Min fru driver Pressbyrån i Kungshamn så där får jag ju stå ibland. Jag har träffat väldigt många olika människor sedan vi flyttade hit” berättar han.

Missa inga jobb från Sotenäs kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor