halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Statens institutionsstyrelse SIS

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar  ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 21 särskilda ungdomshem med 730 platser och elva LVM-hem med 359 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Det finns många fördelar med att jobba hos SiS. Som statligt anställd har du flera förmåner:

Din semester

  • Du har fler semesterdagar än de 25 dagar som finns i semesterlagen. 

  • Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester.

  • Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester.

  • Från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Dina barn
När du är ledig med föräldrapenning får du kompletterande ersättning så att du får upp till 90 procent av din lön. Det gäller under högst 360 dagar med föräldrapenning. Du har möjlighet att jobba deltid till och med det skolår då ditt barn fyller 12 år. Du slipper förlora så mycket ekonomiskt när du är hemma för vård av sjukt barn. Tjänar du över basbeloppstaket får du ersättning av arbetsgivaren under tio dagar per år. Den kompletterande ersättningen gör att du får 80 procent av din inkomst.

Din hälsa
Som medarbetare hos SiS får du ett friskvårdsbidrag varje år. Med det kan du betala träning och friskvård som passar dig. Bidraget kan till exempel finansiera ett årskort på Friskis och Svettis.  Du ska självklart må bra på jobbet. SiS har avtal med rikstäckande företagshälsovård som du använder när du behöver. Du får viss ersättning för läkarbesök och besök hos sjukgymnast, och hel ersättning för läkemedel som omfattas av högskostnadsskyddet.

Om du blir sjuk
Blir du sjukskriven får du cirka 90 procent av din inkomst dag 15-364.

Din ledighet
Du har möjlighet att göra läkarbesök och akuta tandläkarbesök på betald arbetstid. Du har även möjlighet till ledighet med lön vid andra tillfällen, till exempel vid en nära anhörigs begravning, om du flyttar, tar examen eller ska tentera.

Din trygghet
Skulle du bli uppsagd på grund av arbetsbrist får du hjälp och stöd av Trygghetsstiftelsen. Tillsammans planerar ni vad som behövs för att du snabbt ska komma ut på arbetsmarknaden igen. Vid arbetsbrist kan din uppsägningstid dessutom bli längre än annars.

Bransch

Vård & Omsorg med Boende

Anställda

4000

Huvudkontor

Vård & Omsorg med Boende

Adress

Svetsarvägen 10, 171 41

Webbplats

language

Missa inga jobb från Statens institutionsstyrelse SIS

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor