halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bemanningsföretag sänker tröskeln till intressanta karriärmöjligheter

Genom att arbeta på bemanningsföretag kan sjuksköterskor tillgodogöra sig erfarenhet från såväl privat som offentlig sektor, från både små och stora arbetsgivare i olika branscher och delar av vården. En period som uthyrd sjuksköterska kan också öppna upp nya karriärvägar. Den kompetens som står allra högst i kurs bland bemanningsföretagen för tillfället är operationsköterskor.

Bemanningsbranschen för sjuksköterskor har mognat sedan man började hyra ut sjusköterskor i slutet av nittiotalet. Det finns fler bemanningsföretag att välja mellan och eftersom fler vårdcentraler, sjukhus och andra arbetsgivare väljer att hyra in sjuksköterskor har också arbetsmarknaden breddats. För en del sjuksköterskor är en period på bemanningsföretag en mellanstation i karriären, något man gör över en sommar eller kanske i ett år medan man jagar andra karriärmöjligheter. För andra är bemanningsanställningen en långsiktig satsning, de stannar kvar och väljer att vara uthyrda i många år.

En fördel med att arbeta som uthyrd sköterska är att man efter en period kan erbjudas fast jobb hos den arbetsgivare man tidigare varit uthyrd till. En sak är säker; den som vill prova sina vingar och testa uppdrag i olika delar av vården gör klokt i att söka sig till ett bemanningsföretag, åtminstone för en period. Tiden som uthyrd kan bli en språngbräda till oanade karriärmöjligheter inom exempelvis läkemedelsbranschen. Man kan hitta nya användningsområden för sin kompetens och kanske ta sig tid att hitta rätt i karriären.