halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Nattliga måltider och frukostslarv farligt för hjärthälsan

Att hoppa över frukosten eller att äta alltför sena middagar ökar risken att drabbas av hjärtinfarkt och andra hjärtsjukdomar. Det visar en ny studie från Harvard University i Boston.

Att inte äta frukost har forskarna länge vetat är dåligt för bland annat vikten och koncentrationsförmågan. Nu har man kommit fram till att frukostslarvet har ytterligare negativ inverkan på hälsan. Den nya studien från Harvard visar att risken för hjärtsjukdomar ökar med nästan 30 procent om man inte äter frukost. Studien visar också att nattliga mål ökar risken för hjärtsjukdomar med hela 55 procent.

Under natten fastar kroppen och om fastan inte bryts på morgonen hamnar kroppen i ett tillstånd där insulinhalten, kolesterolhalten samt blodtrycket ökar. Även de nattliga målen ger kroppen onödiga påfrestningar då den inte hinner smälta maten tillräckligt.

Forskarna som ligger bakom studien menar också att den nya populära 5:2-dieten, där man äter som vanligt i fem dagar och sedan fastar två, är rent hälsofarlig. Fastan innebär en ansträngning för kroppen som de inte rekommenderar. Även om den ger effekt på kort sikt, är dieten farlig på lång sikt.