halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vård- och omsorgsstudenter positiva till privat vård

En majoritet av studenterna inom olika vårdutbildningar är positiva till privata vårdföretag. Det visar en undersökning, Studentbarometern, som Vårdföretagarna står bakom.

Studenterna som läser till yrken som läkare och sjuksköterska menar att kvaliteten på vården blir högre om det finns en blandning av offentlig och privat vård. De studerande tycker också att privata vårdföretag ska få gå med vinst. Stödet för vinstdrivande vårdföretag är faktiskt större bland studenterna än bland allmänheten i stort. Den här undersökningen är intressant på flera sätt. Det faktum att studenterna är positiva till privata aktörer borde tala för att de privata aktörerna går en blomstrande framtid till mötes, om de spelar sina kort rätt. . Undersökningen visar nämligen att studenterna har högre förväntningar på privata arbetsgivare än på de offentliga. Där står de privata aktörerna inför en intressant utmaning.

 

Studenterna i undersökningen tycker at blandningen mellan privata och offentliga arbetsgivare är positiv eftersom det ger dem fler valmöjligheter och kan förbättra deras möjligheter på arbetsmarknaden efter examen.

Hela 62 procent av studenterna tror att en större blandning av privata och offentliga arbetsgivare är positivt för deras möjligheter på arbetsmarknaden. Samtidigt anser en majoritet av de tillfrågade studenterna att privata vårdföretag som håller en hög kvalitet på vården och uppfyller sina uppdrag ska tillåtas gå med vinst. Hela 57 procent av läkarstudenterna instämmer i detta, bland sjuksköterskestudenterna håller 52 procent med

När Vårdföretagarna ber studenterna lista vilka de viktigaste argumenten är när de väljer arbetsgivare blir svaret trivsel, lön och inflytande, de allra viktigaste. 76 procent säger att trivseln på arbetsplatsen är den viktigaste aspekten, 56 procent svarar lönen och 54 procent uppger inflytandet över den egna arbetssituationen. På samtliga dessa områden – trivsel, lön och inflytande – tror dessutom studenterna att de privata vårdföretagen är bäst. Det är smickrande för de privata aktörerna, nu gäller det bara att också leva upp till förväntningarna.