HemArtiklarTips på snabba kurser som förbättrar ditt CV
Tips på snabba kurser som förbättrar ditt CV

Tips på snabba kurser som förbättrar ditt CV

Känns ditt CV kort och inaktuellt? Behöver du jobb bara för att kunna söka jobb? Gå småkurser istället!

Vill du lyfta ditt CV finns det många olika sätt att göra det på, beroende på vad det är du vill förbättra. Dels kan det röra sig om en ren CV-skrivarkurs, där du får lära dig hur du ska komponera ett vinnande CV - dels kan det handla om att genom snabbkurser fylla på CV:t med de kompetenser som behövs för att du ska kunna söka ett specifikt jobb.

Språkkunskaper lyfter ditt CV

Ett extra språk ser alltid bra ut i CV:t - och det finns massor av språkkurser att välja mellan - oavsett om du vill lära dig affärsengelska eller kinesiska. Ofta går det dessutom att plugga på distans och/eller på halvfart, vilket gör att du enkelt kan kombinera språkkursen med andra studier, befintligt jobb eller jobbsökande. Några som erbjuder språkkurser på distans är sprakkurs.org och NTI-skolan.

Vill du förena nytta med nöje och ge CV:t en liten extra boost, kan du även kombinera din språkkurs med en utlandsvistelse. Det finns flera utbildningsinstitut du kan vända dig till om du vill studera utomlands - exempelvis ESL och STS, som båda erbjuder språkkurser utomlands för såväl tonåringar som 50-plussare.

Arbeta ideellt - utomlands

Okej, detta är ingen kurs, men vi tar upp det i alla fall eftersom just ideellt arbete många gånger väcker rekryterarnas intresse. Det finns många organisationer du kan engagera dig i, men välj gärna någon du känner lite extra starkt för - då blir ditt engagemang mer trovärdigt och du får enklare att motivera för en potentiell arbetsgivare varför du valt just den organisationen.

Men varför inte slå två flugor i en smäll och resa iväg till Afrika eller Thailand och jobba som volontär under några veckor? Ideellt engagemang brukar som sagt ofta ses som en merit, att du dessutom gör det utomlands ger bara ett extra plus i kanten på ditt CV, samtidigt som du gör en god gärning. Du kan läsa mer om volontärarbete på volontarresor.se.

Studiecirklar och småkurser

Via kurser.se kan du hitta mängder av snabba intensivkurser och distansutbildningar, som kan hjälpa dig att boosta ditt CV. Behöver du exempelvis ha kunskaper i ett specifikt dataprogram för att få jobbet du vill ha, så kan du läsa en minikurs för just den programvaran.

Är du över 20 år kan du även läsa en hel del användbara småkurser via Komvux.

Även Hermods kan erbjuda många kortare distanskurser i ett flertal ämnen, såsom administration, personaladministration, telefonförsäljning, marknadsföring, näthandel och språk.

InfoKomp är ett annat utbildningsinstitut, där du kan läsa kortare kurser i allt från språk till C++-programmering.

Distansskolan.se har förutom distanskurser, även endagars klassrumskurser, som alla fokuserar på digitala medier, som webb, grafik och foto.

Hos exempelvis Medborgarskolan eller Studiefrämjandet kan du bygga på dina kunskaper genom att gå med i en studiecirkel. Och skulle det inte finnas någon för ditt ämne, kan du alltid starta en själv. Det enda du behöver är minst två vänner att starta cirkeln tillsammans med. Att ha startat en studiecirkel på eget initiativ ser inte bara fint ut i CV:t, det tyder på att du är både driftig och företagsam, vilket ofta uppskattas av rekryterarna.

Smidiga e-kurser

På bookboon.com kan du ladda ner massor av fria kurser i form av e-böcker - antingen en och en eller som kompletta paket inom en viss kategori. Här kan du lära dig både hur du skriver ett perfekt CV och hur du använder det för att på bästa sätt sälja in ditt eget varumärke. Dessutom kan du välja och vraka bland mängder av annan kurslitteratur - om allt från personlig utveckling och ledarskap till strategi och komplex funktionsteori. Med andra ord en perfekt källa till kunskaper som kan hjälpa till att stärka ditt CV - såväl utseende- som innehållsmässigt.

Hjälp med själva CV-skrivandet

För den som vill ha personlig hjälp med att förbättra sitt CV, brukar arbetsförmedlingen ha drop-in för rådgivning och feedback gällande ansökningshandlingar. Tider och dagar kan dock variera, så besök arbetsformedlingen.se, eller kontakta din lokala arbetsförmedling för besked om vad som gäller på just din ort.

Du kan också välja att anlita en CV-granskare eller karriärcoach - exempelvis hos CVfabriken.se - som kan hjälpa dig att finputsa ditt CV. Ofta kostar det dock pengar att få sitt CV expertgranskat, men många fackförbund erbjuder fri eller rabatterad CV-granskning till sina medlemmar, vilket kan vara värt att tänka på.

Självklart kan du även hitta mycket matnyttig information om CV-skrivande direkt här på vår blogg.

Relaterade artiklar

Exempel på personligt brev

Exempel på CV

Tips för att komma igång med ditt CV-skrivande

Hantera luckor eller brist på erfarenhet och utbildning i ditt CV

TipsCV

Fråga karriärcoachen -

Ställ en fråga om arbetslivet

Tveka inte att ställa dina egna frågor om arbetslivet. Här har du möjlighet att ta del av expertens kunskap och erfarenhet för att navigera i karriären på ett mer informerat sätt.

HälsoJobb.se - Sveriges ledande jobbsajt inom Hälsa & Sjukvård sedan 2004. Utforska lediga jobb inom hälsa & sjukvård  från attraktiva arbetsgivare. Ta nästa steg i Din karriär och förverkliga Din fulla potential.

HälsoJobb.se - en del av KarriärGuiden.se Gruppen.

Kontakt

Artillerigatan 42

114 45 Stockholm

08-67 874 20

info@halsojobb.se

Bevaka nya jobb

Följ oss på sociala medier

© Copyright 2024 Hälsojobb All Right Reserved